γράφει ο Σταύρος Λιλόγλου*
Η δυναμική που έχει προσδώσει στο ΠΑΣΟΚ η λαϊκή υποστήριξη, μεγαλώνει, μέρα με τη μέρα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα εκλογικό αποτέλεσμα – έκπληξη.
Να επαναλάβουμε εδώ, πως για δεύτερη χρονιά, στη σειρά, η παρουσία του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, έδωσε πρωτοφανή ώθηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι όπως πέρσι έκανε το μεγάλο βήμα και πέρασε μπροστά, στην αποδοχή του λαού, φέτος έκανε το άλμα και έκανε τη νίκη του στις εκλογές της 4ης Οκτωμβρίου αδιαμφισβήτητη .
Εκτός αυτού, όμως, ξεκαθάρισε το τοπίο, σχετικά με τις θέσεις και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα μεγάλα ζητήματα και κυρίως γι΄ αυτό της Οικονομίας.
Με δεδομένο αυτό το σκηνικό κι αυτή τη δυναμική, φαντάζουν μάταιες και ασήμαντες οι όποιες προσπάθειες εκδηλώνονται και αποπειρώνται να δημιουργήσουν δυσκολίες και εμπόδια στην πορεία προς την αναλήψη της διακυβέρνησης της χώρας.
Ανάμεσα σ΄ αυτούς που δυσαρεστήθηκαν από τα περιεχόμενα του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, είναι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που φρόντισε να επισημάνει, μέσω του κ. Αλμούνια, με μια αγωνιώδη δήλωση για
«…τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν, από τη νέα κυβέρνηση…», θέλοντας να διαιωνίσει το κλίμα της καταστροφολογίας της απερχόμενης κυβέρνησης, που βασάνισε τον ελληνικό λαό με την γνωστή συνταγή του παγωμάτος των μισθών και τη φορολογική καταπίεση των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Την στιγμή μάλιστα που αφενός, κάποιοι "πάνσοφοι φωστήρες" της εμπλέκονται σε πρωτοφανή σκάνδαλα και αφετέρου, κάποια άλλα "χρυσά παιδιά" της αμείβονται σε περίοδο αυστηρής λιτότητας με τα αστρονομικά ποσά των εκαντοντάδων χιλιάδων ευρώ...
Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτά που ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη και είναι μελετημένα, είναι συγκεκριμένα και δεν περιέχουν, ούτε πάγωμα μισθών, ούτε αύξηση της φορολογίας.
Στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν θα βάλει το λαό στο γύψο, των ξεπερασμένων και υπαίτιων για τη διεθνή κρίση, πολιτικών, της Διεθνούς του Νεοφιλελευθερισμού, αλλά θα προσχωρήσει στη μεγάλη τομή και θα εφαρμόσει στην πράξη, την εναλλακτική πολιτική του προοδευτικού χώρου, η οποία περιέχει προτάσεις και μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, αύξησης των δημόσιων επενδύσεων και δραστικού περιορισμού της ασυδοσίας και της ληστρικής λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Αυτά τα μέτρα θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός κι αυτά θα πρέπει να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κι ας λένε κι ας μηχανορραφούν, όσο θέλουν, οι εραστές των συνταγών της σκληρής και άκρατης λιτότητας, είτε βρίσκονται στις Βρυξέλλες, είτε στην Αθήνα είτε οπουδήποτε αλλού...

*Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστήμιου Αθηνών.


ΠΗΓΗ:stauroslilo.blogspot.com
 
Top