Την Τετάρτη 29 Ιουλίου ήταν του Αγίου μάρτυρα Καλλινίκου και γιόρταζε το ομώνυμο παρεκκλήσιο του Ι. Ναού Προφήτη Ηλία στο λόφο Καστέλας, το οποίο έκτισε ο συνονόματος του Αγίου Μητροπολίτης Πρώην Πειραιώς κ.κ Καλλίνικος.

Παραβρεθήκαμε στην Ιερά Θεία Λειτουργία η οποία έγινε από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία, Πανοσιολογιότατο π. Δαμασκηνό και ειλικρινά συγκινηθήκαμε από την ευλάβεια και την προσέλευση του κόσμου, που πήγε να τιμήσει τα ονομαστήρια του Γέροντος, Πρώην Πειραιώς κ. Καλλινίκου.

Ο Πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικος γιόρτασε στην Ιερά Μονή της Χρυσοπηγής στο Καπανδρίτι με τα πνευματικά του Παιδιά και πολλού πιστούς που προσήλθαν για να πάρουν την ευχή του.

Στην εορταστική Αρχιερατική λειτουργία που έγινε στην Ιερά Μονή Συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς: Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος και Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, βοηθούμενοι από αρκετούς ιερείς κυρίως από τον Πειραιά.

Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν, εκτός των άλλων και, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Τάσος Νεράντζης, ο τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Βασίλης Μπένος, ο καθηγητής Ιατρικής κ. Γάτος, ο πολιτευτής κ. Χρήστος Χαρίτος,ο τ. προπονητής του Ολυμπιακού Πειραιά κ. Σταύρος Λιλόγλου, ο τ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, ο αντιπρόεδρος του Δ΄ Διαμερίσματος κ. Κώστας Σταυρόπουλος, οι τ. διαμερισματικοί σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Κρητικός και Παναγιώτα Τσακιρέλη, ο εκδότης της εφημερίδας Φωνή των Πειραιωτών κ. Γιάννης Κανατσέλης, καθώς και οι τρεις αδελφές του εορτάζοντας κ.κ. Καλλινίκου.

Ήταν πράγματι όλα συγκινητικά και Ανθρώπινα, ο Σεβασμιότατος Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στον λόγο που εκφώνησε προς τιμήν του πνευματικού του πατέρα, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του γέροντος Καλλινίκου και κυρίως στα πολλά Πνευματικά εφόδια που έδωσε σε όλους όσοι τον προσέγγιζαν και ζητούσαν την ευλογία του.

Δημήτρης Κρητικός
 
Top